keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kakkosjakson loput työt

Kakkosjakson aikana opiskelimme hirmuisen määrän materiaalioppia luonnonkuiduista. Joka tiistaiaamu kirjoitimme aikas paljon mm. silkistä tai villasta, mutta nyt on valottunut aika paljon mihin ja miten niitä käytetään. Teimme niistä myös palautettavat esitelmät, ja itse yritin keskittyä pääosin kankaiden hoitoon, sillä en ole kovin häävi kankaiden hoitaja enkä tiedä missä lämpötilassa mikäkin kannattaa pestä. Tosin pienen tutkielman jälkeen on alkanut hahmottua.
   Teimme lukuisia ommpeluharjoituksia ja peruskaavoja sekä kuosittelua. Kuosittelun ideaa en ymmärtänyt ennen oman hameen valmistusta, mutta opin tekemään silti aika liudan erilaisia kaavanmuutoksia. Teimme mys harjoituksina mm. hameenn kävelyhalkiota ja taskuja ja vyötärökaitaleharjoituksen. Kakkosjakson harjoitukset tuntuivat haastavilta, mutta nyt näin kolmannen jakson jälkeen ne tuntuvat itse asiassa aika simppeleiltä.

Vaatesuunnittelun tunneilla teimme pääasiassa historiapaneeleja eri aikakausista. Piirsimme hahmon A4:lle ja sille aikakaudelle ominaisia vaatteita hänen päälleen. Kirjoitimme myös kattavan infon hahmon viereen. Teimme samat myös kymmenluvuista, 1920-luvulta 1980-luvulle. Hahmojen piirtäminen vei tosin paljon aikaa, ja vaatteiden osuvuus ja yksityiskohdat olivat haastavia piirtää. Teimme myös esitelmiä vartalotyypeistä, ja suunnittelimme heillekin asuja, jotka sopisivat heidän vartalolleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti