lauantai 19. maaliskuuta 2016

Erikoistekniikat


Tämä olikin mielenkiintoinen kurssi. Tällä kurssilla perehdyimme moniin erilaisiin hieman erilaisempiin tekniikoihin. Opin tällä kurssilla todella paljon, sillä ennen tätä kurssia en ollut edes kuullut pirtanauhoista. Helmikuun alussa aloitimme erilaisilla pistoilla, jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa. Kuvasta puuttuu tosin vielä muutama pisto. Olin aiemmin osannut pelkän harsipiston, eli ylimmän, mutta nyt opin paremman pistotekniikan sekä monen monta uutta pistoa! Alussa ajatus näiden tekemisestä kuulosti luontaantyöntävältä, mutta onneksi tein kaikki kärsivällisenä, koska ensimmäisten pistojen jälkeen homma olikin aika mukavaa. Ainoastaan kaksi alinta pistoa tuottivat todella paljon päänvaivaa ja todellista keskittymisen herpaantumista, jonka näkee epätasaisuudesta. 
   Toisessa kuvassa on pirtanauha, teimme oikeasti kaksi, toisessa oli sydänkuviota, mutta emme vielä saaneet niitä. Pirtanauha on mielestäni aika työläs tehdä, ja vaikka sen tekeminen vaatikin vain pirtalaudan nostelua ja lankojen välistä langan heittelyä, se tuntui silti jotenkin hankalalta. Ehkä en vain ole pirtanauhojen ystävä :') Nättejä ovat, ostaisin todennäköisesti kengännauhoiksi joskus, mutta itse en haluaisi hirveästi niitä tehdä muuten kuin koulussa. Rentouttavuudestaan ja nätistä lopputuloksestaan huolimatta en ostaisi pirtalautaa itselleni. Teimme koko luokka samaan pirtaan (jos se on oikea termi), mutta omani on aika löysä lopusta. Ehkä kokeilin tehdä hellemmin? Noh, aina voi parantaa. 
  Tässä alla on käsintehtyjä nyörejä, palmikoita ja muita vastaavia. Näiden tekeminen oli todella hauskaa ja heti kun sai vähän idean päästä kiinni, nyörit etenivät nopeasti loppuun. Suurimpaan osaan meni vain noin vartti tai puoli tuntia, joten mielestäni näitä oli oikein jouhevaa tehdä. Lempparini oli ehdottomasti isketty nyöri neljällä pohjukalla, sillä se oli todella nopea ja sulava tehdä. Kiintymykseni siihen huomaa kyllä siitä, miten se on muita pidempi... Palmikot olivat mielestäni vaikeimmat tehdä, koska niissä joutui oikeasti välillä miettimään. Iskuhapsu taasen ei ulkonäöstään huolimatta ollut vaikea tehdä, siihen vain tarvitsi kaksi ihmistä. Ulkonäöltään paras on ehdottomasti leveä laakapunos, jälleen haluaisin tehdä siitä kengännauhat, ja ehkä teenkin kunhan löydän hyvät langat. Mielestäni opin näistä paljon, näitä oli mukava tehdä ja vaikka jotkut ovat vähän epätasaisia, olen niihin itse tyytyväinen. 

Ps. Kurssistani puuttuvat vielä kirjailtu työ ja ristipistokirjain ja portfoliostani puuttuu kuviollinen pirtanauha, mutta teen niistä mahdollisimman pian oman postauksen, älkää huoliko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti