lauantai 19. maaliskuuta 2016

Housujakso

Tämän jakson teemana olivat housut! Itse tiesin melkein heti, että niistä tulisi pillifarkut, tai nk. porkkanalahkeiset, Aloitin prosessin tietty suunnittelemalla ja päädyin nopeasti korkeavyötäröisiin, mutta kohtasin paljon vaikeamman ongelman. Minkälaisen vyötärön tekisin sitten housuihin? Selasin paljon kuvia googlesta ja yritin keksiä millaisista housuista pidän eniten.
Housun yläosan suunnittelua

Mietin pitkään vetoketjullisen ja napitetun välillä, sekä omasta mielestäni hieman "seilorimaisen" kiinnitystavan välillä, eli kuvassa näkyvä kolmas ylärivissä. Nähtyäni erään kuvan googlessa, päätin että aion korvata vetoketjun usealla napilla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minulle piti tulla vaaleanpunaiset housut, joissa olisi sydämenmuotoiset reiät sivuissa, mutta luovuin ideasta sillä ajattelin, että minulla on monia mahdollisuuksia tehdä uudet housut.


 Päätettyäni kyseisen korkavyötäröisen napitetun mallin, lähdin kangaskaupoille. Ensimmäisellä kerralla oli mielestäni todella vaikea löytää oikeanlaista kangasta ja en halunnut samaa kangasta eri värisenä kuin hameessani. Lopulta otin vaaleansinisen kankaan, jonka pinnassa oli valkoisia sydämiä. Tosin kun tulin takaisin koululle, sain tietää että se olikin aivan liian ohutta ja lakanamaista housuihin. Mietin pitkään, mitä tekisin, mutta lopulta hain vain kiltisti uuden kankaan, sillä tajusin onneksi, että olisi vain rahan tuhlausta jos housut hajoaisivat jo kolmannella käyttökerralla. Uusi kankaani oli sitten tuo vaaleanpunainen, ja oikealla näkyy leikatut palat, eli etukappale, takakappale, kaarroke ja tasku.
 Ensimmäinen työvaihe oli taskujen ompelu etukappaleeseen. Halusin valetaskut, jotka ovat vain koristeena, sillä en edes käytä taskuja housuissa. Sen jälkeen ommeltiin kaarrokkeet takakappaleisiin, ja sitten etu- ja takakappaleet yhteen. Tein housuihin myös päälletikkauksia, jotka lisäsivät housuihin sitä "jotain". Vyötärökaitaleessa oli ongelmia, sillä sen alareuna jäi vaatteen sisäpuolella näkyviin, ja se on hieman keskeneräisen näköinen sen takia. Tosin, nyt voin sanoa, että en ole koskaan tehnyt minkäänlaisia housuja elämäni aikana, joten ensimmäisiksi olen todella tyytyväinen! Housut jäivät vähän kesken, mutta jatkan niitä ensi jaksossa. Niistä puuttuu enää lahkeiden kääntö ja nappien kiinniompelu. Miinusta annan itselleni kärsimättömyydestä, sillä vaikka olin aina ensimmäisellä yrittämällä täynnä energiaa ja varovaisuutta, se loppui lyhyeen, kun otin ratkojan käteen ja aloin hutiloida. Mutta olin yllättävän rauhallinen ja huolellinen kaavan muokkauksissa ja lahkeen pienennyksissä. Toivottavasti saan pian valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti